FAQs

  • Een glas-in-lood raam maak je niet op één twee drie. Het vraagt veel verschillende stappen en dus ook tijd. Het begint bij een goed idee dat als schets wordt neergetekend. Als de schets goed zit wordt een ontwerptekenening gemaakt op maat. Hierin kunnen de verschillende loodlijnen nagekeken worden, zodat alles mooi in elkaar past.

    De werktekening wordt overgenomen op een kalktekening en soms nog extra uitgeknipt in patronen. Vanaf nu kan het glas gesneden worden. Met een glassnijder wordt uit glasplaten in gewenste kleuren en structuur de verschillende stukken, op maat, uitgesneden.

    Zodra alle stukken gesneden zijn kan het loodzetten van start gaan. Stukje per stukje wordt het glas aan elkaar gepuzzeld, met steeds een loodbaan ertussen. Wanneer het hele werk in elkaar zit, en alles goed nagekeken is, worden de verbindingen van de verschillende loodbanen aan elkaar gesoldeerd.

    Als laatste stap wordt het hele werk gekit of gekleid. Een mastiek wordt tussen het lood en het glas gesmeerd zodat het werk stevig en zelfs waterdicht wordt. Daarna is het enkel nog opkuisen en genieten!

  • De prijs van het werk hangt sterk af van de werktijd, want een glas-in-lood werk maak je niet op één, twee, drie. De prijzen van mijn werken beginnen vanaf €650 voor een vrij werk.

    Heb je een vraag voor een werk, en wil je meer inzage over de prijs, neem dan contact met me op. Ik zoek graag mee naar een oplossing.

    Algemeen genomen geldt: hoe groter en complexer het werk, hoe meer de prijs ook stijgt, natuurlijk is de schoonheid van kleur en licht in huis onbetaalbaar toch.

  • Oude glasramen kunnen hersteld worden. Bij kleine stukken kan dit zelfs ter plaatse gebeuren. Ik neem het partroon van het werk over op papier en ga op zoek naar het meest gelijkende glas. Bij oude werken is de glassoort niet meer te vinden, maar dan neem ik het meest gelijkende glas.

  • Ik maak vrije kunstwerken die opgehangen kunnen worden of in een staander neergezet als vrij werk. Daarnaast maak ik werken op maat zoals voorzetramen, daglichten en deurramen.

    Ik plast zelf geen glas-in-lood in isolatieglas. Indien deze vraag komt ga ik op zoek naar een raamzetter die het glas-in-loodwerk in dubbelglas kan plaatsen. Vanzelfsprekend wordt dit mee genomen in de eindfactuur.

  • Momenteel bied ik nog geen workshops aan op structurele basis. Ik sta open voor vragen en bekijk dan samen met je de mogelijkheden.